[◄◄] Imperiet

Samlet kommentar til scenarieantologien Imperiet

Afsluttende tanker

Ti novellescenarier af forskellige forfattere. Tanken var at man skulle spille to scenarier efter spilgruppens eget valg. Nogle scenarier kræver lidt forberedelse, mens andre kan køres fra bladet, så det kan i praksis have spillet ind på hvad der blev valgt. I fællesområdet kunne man sætte nåle på et kort for at se hvilke provinser der blev besøgt. En spilkongres kan stadig bruge samlingen på den måde, men det er måske mere oplagt bare at nyde dem som enkeltstående spil – flere af dem kan fint udfylde en oneshot-oplevelse, og nogle kan endda spilles uden meget forberedelse.

I sidste ende er det scenarierne enkeltvis der udgør oplevelsen, og dem har jeg allerede kommenteret. Men Juryens Specialpris givet for helhedsindtrykket er fuldt fortjent. Det er først nu jeg læser alle novellerne og i sammenhæng, og det er et særligt værk i dansk rollespilshistorie der demonstrerer et bredt udvalg af teknikker og gode historier, og samtidig står som en kærlighedserklæring til Warhammeruniverset – og også på den konto formår at være både trofast og udfordrende.

Året forinden var forfattergruppen Vi åker jeep på Fastaval med samlingen Teknisk uheld (men selvfølgelig, de er så jävla avantgarde!), så Imperiet var ikke den første antologi på en dansk spilkongres. Men det står alligevel meget stærkt, måske fordi Imperiet havde meget bredere appeal, både i kraft af en populær fantasysetting, men også den bredde der bringes for dagen i form af fortælleteknikker, temaer og genrer.

Random stats

  • System: WFRP2 (light): 3, systemløst: 4, eget system (ære-, %- eller kagebaseret): 3
  • Roller, kønsfordeling: 31 mænd, 6 kvinder, 4 uden kønsmarkør (bechdel-fail: i tre ud af fire scenarier hvor der forekommer en enlig kvinde, er hun samtidig romantisk parret med en eller flere af mændene)
  • Roller, racer: 36 mennesker (heraf 5 varulve), 5 halvinger (altså hverken elvere eller dværge)
  • Kaos? nej (eller kun meget lidt): 5, ja (sort of): 3, Slaneesh: 1, Khorne: 1

Fodnote

Jeg ville gerne have været en del af Imperiet (jeg satte mig på Nuln), men det blev aldrig til noget. Det eneste der eksisterer af novellen, er fra en mail til Johs: „For at give en pointer på mine løse, tidlige tanker: Jeg tænker i noget STORslået. OPERA i novelleform. Hofbal og kanoner og valkyrier. Nuln som den gamle, højkulturelle kejserstad, nu forfaldet til dekadence under grevinde Emmanuelle. En klar, lille styret historie, måske med et mekanisk (eller fortællestyrende) element.“ (I den oprindelige synopsis var der 13 scenarier, et for hver provins/bystat med kurfyrstelig status.)

Flere gensyn

Her er et link til scenariegensyn efter sæson/tema. Du kan også finde en samlet oversigt på Alexandria (hvorfra scenarierne kan downloades) via #tagget Gensyn med scenariet. Sæson 3: Newhammer kommer … når den kommer.

1 thoughts on “[◄◄] Imperiet

  1. johsbusted januar 18, 2024 / 10:33 am

    Mega godt arbejde.

    Og der er stadig tid til et Nuln appendiks 🙂 💪

    Liked by 1 person

Skriv en kommentar