Spil 4: Nurgles yngel

Skrænten, den 20. august 2017

image.pngBudbringerne fra Bögenhafen går ind i Bittendorfs lade. På en hems bliver Konrad angrebet af to store vanskabte, blege rotter. Hanna springer på spektakulær vis op for at hjælpe, og Roman følger hurtigt efter. De får ekspederet rotterne. Men imens er Berthold faldet i kløerne på et stort muteret hundevæsen med en skorpionlignende hale. Det lykkes dog også at få bugt med dette kryb. Det er tydeligt at der har foregået en form for ritual på hemsen, men sporene er forsøgt fjernet. Gruppen finder yderligere tre forpuppede rotter som de dræber. De teoretiserer at et æg eller en larve bebor en værtskrop hvor den forpupper sig. Værten mister livet og „føder“ et muteret væsen der indeholder dele af værten selv foruden det oprindelige, unaturlige og ukendte væsen. 

Rædsler hos Reinhardt

Ude på gårdspladsen finder Hanna spor af kløer der fører i retning af Reinhardts gård. Undervejs dertil får gruppen et glimt af heksejægeren der også ser dem inden han forsvinder. Reinhardts gård virker tom, men Berthold får et glimt af en gamling i laden – han når at forsvinde selvom Roman og Konrad forsøger at dække bagudgangen. I laden ligger Reinhardts to unge døtre, bevidstløse og med et lille stiksår i halsen. Berthold finder noget der ligner en monsterrede, og stanken af Kaos er nok til at gøre ham omtåget. De lægger børnene i seng, kigger hurtigt rundt uden at finde andet og forfølger sporene videre ud i skoven.

Det vil sige, Hanna følger sporene, men Berthold har (midlertidigt?) fået en sjette kaossans der fører ham til yderligere en puppe, denne med et dådyr. Sporene fører frem til et væsen der har en gammel mands overkrop og hoved og underkroppen fra en pestflue/myre. Kroppen ligner en udtømt/udtørret æggesæk. Ved siden af gamlingen ligger Reinhardts søn, Pieter. Hanna sætter en pil i uhyret der lader til at være i en verdensfjern rus. Han (uhyret) er meget tilfreds med sit værk – tilsyneladende at lægge æg. Han er blevet tilkaldt, siger han, som han er blevet det før, og han nævner også Nurgle. Berthold er stadig under kaotisk indflydelse, og han hugger hovedet af monstret. 

Pieter har ligeledes et stik i halsen, og det står nu klart at han formentlig er inficeret med et kaos-æg. Gruppen bliver enige om at brænde monstrets lig da det er for besværligt at flytte. Konrad forsøger at operere ægget/larven ud af Pieter, men det er umuligt. I den tid de tilbringer i skoven, når der at danne sig puppespind ved såret på halsen, og de ender med at aflive drengen og brænde liget.

Tilbage på gården dukker Reinhardt og hans hustru op samtidig med heksejægeren, August von Drakenwald. De er bævende angste for heksejægeren, og han er da også optændt af en fanatikers ild. Han skyder koldt konen i ryggen og tager hele familien, inklusive de bevidstløse piger, med sig i vognen som afgudsdyrkere. De kan se frem til tortur og bålet. Men August vil overlade det til andre at tage sig af Kaos – hans eneste fokus er hekse. Han anser Bögenhafen-gruppen for at være på hans hold, en overbevisning de ikke selv deler – mandens handlinger vækker både forfærdelse, men også en visse resignation.

Da heksejægeren er kørt, tjekker de gården lidt nøjere og finder en magibog og en bunke parafernalia – Konrad tager bogen, og Berthold resten. August vil sandsynligvis bare brænde det, og vi vil gerne vide hvad der egentlig er foregået. På det tidspunkt ser de ild fra Bittendorfs lade, og August er på vej tilbage derfra med en gruppe frivillige. Det er på tide at smutte.

Efterdønninger

Budbringerne taler med landsbyboerne og fortæller lidt om hvad de har fundet ud af. Herunder også at der stadig er flere monstre der vil udklækkes af pupperne og måske allerede løber rundt i skoven. Merinda indrømmer at hun tog fejl af de djævletilbedende æblebønder. 

Næste dag inviteres gruppen til møde med baronen i hans jagthytte. Lothar (købmanden), Toffler (hushovmesteren) og kaptajn Falk er der også. Roman får en snigende fornemmelse af at det slet ikke er baronen, og konfronterer de tre medsammensvorne med anklagen – de indrømmer straks. Baronen er på jagt, og så længe han er det, kører han ikke lenet i sænk, og det er triumviratets plan. Han har ingen ressourcer at give af – det er købmændene i Bögenhafen der har penge, og de lokale bønder kan ikke brandbeskattes på grund af den fejlslagne høst. 

Næste dag siger vore helte farvel til August von Drakenwald og sætter kursen hjemad (det kommer ikke frem hvem der oprindeligt tilkaldte heksejægeren, men formentlig en fra landsbyen, måske endda kroværten Janosch). August fortæller ildevarslende at en „hekseprocession“ er på vej til Bögenhafen.

Noter

  • Den gamle muterede mand er muligvis Bedstefar Bittendorf?
  • De selvlysende larver fra himlen er muligvis bare en bivirkning ved ritualet eftersom det tilsyneladende ikke er dem der har inficeret folk.
  • Æglæggermonstrets kommentar om at han hele tiden bliver tilkaldt, kan henvise til lokal overtro (hedenske ritualer) der (måske uden bøndernes vidende) har fået et stænk af Kaos.

[Opfølgende efterskrift fra Lars:]

maxresdefaultPå vej hjem fra Grauenburg

I kan lade jeres roller fundere over følgende. Det er ikke fordi, at de behøver at tage noget af det til sig, men på rejsen hjem til Bögenhafen – når natten falder på og der bliver stille, så kan de tænke over følgende:

  • Gjorde jeres tilstedeværelse nogen forskel? Købmanden, Kaptajnen og Kapelherren har stadig ‘magten’ i Grauenberg med adelen kørt ud på et vellevnedssidespor. En familie og deres børn blev brændt på bålet. Der er kaosvæsener i skoven.
  • Gør det overhovedet nogen forskel for den menige befolkning, at det er tre borgerlige personer, der bestemmer, hvad der sker i Grauenberg? De sagde, at der ikke var penge eller midler til at blande sig i de forfærdeligheder, der var sket i Bögenhafen. Ville baronen have sagt det samme?
  • Kunne I have reddet nogen af de mennesker, der havde involveret sig i kaostilbedelse? Og skulle I have gjort det, hvis I kunne? Det kan godt være, at de to familier ikke kontaktede kaos af ondskab, men skulle de dø? Hvad ville I mon have gjort, hvis heksejægeren ikke var dukket op? Skulle børnene dø?
  • Gjorde I det rigtige ved at tilkalde heksejægere til Bögenhafen? Hvor mange borgere i Bögenhafen kan stille sig over for en hejsejæger uden frygt? Hvis heksejægeren brænder borgere i Bögenhafen – hviler det så på jeres skuldre?

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s