Spil 8: Fanatikere og tyvepak

Sølvgade, den 18. februar 2018

heks.jpg

Festtag den 27. Nachgeheim

Historien fortsætter hvor den slap: Heltene lægger planer på Freiburger-kroen. Og så følger ellers en begivenhedsrig dag …

Pakhuset

Det viser sig at pakhus 14B (med lasten fra Grauenburg) blev lejet af en Gerard Ordwin i går aftes og for en uge frem. Hanna (hvis spiller ikke er til stede) bliver sat til at overvåge pakhuset. I løbet af dagen ser hun nogen hente seks kasser med pupper – de havde til hensigt at bringe dem til Sigmarkirken (formentlig som bevismateriale).

Inkvisitionen arbejder

Heksejægerfølget er flyttet ind i Sigmarkirken. Der er aktivitet udenfor hvor der bygges bålpladser og en tribune. Tempelriddere ved porten siger at kirken er lukket indtil processen starter. August von Drakenwald (som gruppen tidligere mødte i Grauenburg) er som forventet en af de tre heksejægere.

Næste stop er byvagtskasernen. Her ser de en fornem mand der viser sig at være baron Wilhelm! Hans hus i byen er en del af kasernen. Berthold og Konrad bliver opdaget og anholdt – det viser sig at de er eftersøgt. Thorvald Grünstein, den opportunistiske bager der har sluttet sig til det nye vagtværn, kommer forbi og peger anklagende fingre mod fangerne. 

Imens ser Roman en kvindelig heksejæger ledsaget af tileanske lejesoldater hente en fange på kasernen – det er Teugens tjenestepige, Ina. Roman slår følge med den kvindelige heksejæger – en skummel ældre dame – til fangekælderen under kirken. Her overværer han Ina blive afhørt om Kaos med hjælp fra en form for tankemagi. (Heksejægeren fik senere et navn: Franka Rüdiger).

Tilbage hos byvagten kigger Gottlieb Eckhart forbi fangerne. Han arbejder for byrådet og spørger om Berthold og Konrad kan rense baronen for Kaos-anklager, til hvilket de svarer ja. Senere kommer en af heksejægernes lejesoldater forbi og udspørger dem om de har set pupper, hvilket de også svarer ja til. 

Roman taler med Lothar Hinterseer og Mester Toffler, to af Grauenburg-kabalens medlemmer. De bekræfter at Gerard Ordwin arbejder for dem (eller i hvert fald for en af dem). Så vender den kvindelige heksejæger tilbage med sine folk der omringer baronen. De to medsammensvorne smutter. Baronen sigtes for at have ødelagt æblehøsten, at tilbede Kaos, navnligt Slaneesh (som Roman ikke kender), og for at have bragt pupperne til Bögenhafen. Derefter føres han (og et par andre fra Grauenburg) til kirken.

Kommandant Steinar besøger cellen. Berthold og Konrad er sigtet for at have hjulpet Teugen-familien. Men August von Drakenwalk og byvagten Arvild (der ankom efter kampen ved brønden tidligere på natten) har talt positivt om dem. Han overlader derefter sagen til August og heksejægerne.

Bål og brand

Berthold og Konrad bringes til fangekælderen under Sigmarkirken. De kan høre Petrus, Ina og baronen blive afhørt. Udenfor ser Roman at der nu er rejst fem bål, og der er folk på tribunerne. Heksejægeren Franka besøger fangerne i cellen og stiller nogle ret åbne spørgsmål, men bruger tydeligvis magi som tidligere. Derefter bliver de sat fri. Uden for kirken kommer det frem at byvagtskaptajn Walther Schnebig lagde et godt ord ind for dem.

Det ringer til bøn. Ina og Petrus bliver brændt for at have hjulpet Johannes Teugen. Det er den tredje heksejæger, Gerhardt Feuerstern, der står for processen, men det er kommandant Steinar der fungerer som bøddel – noget der tydeligvis passer ham godt. Det rygtes at rigsmarskal Kurt Heldorf er på vej til byen. 

Fælden klapper

Omgruppering på Freiburger (vi får navn på kroejeren: Irmgart). Konrad får overleveret et brev: „Pas på. Tyvene har lagt baghold i dit hjem. ASBvF“. Det kom oprindeligt fra en ukendt kvinde.

NB: Opsummering af gruppens kontakt til tyve i Bögenhafen: De lagde fælde for Konrad i gaden; de var med blandt de militsfolk der ville ind til Teugen og har en forbindelse til den suspekte læge, Wolf Sauer; de skyggede os efter besøget hos Steinhäger og lå i baghold ved brønden; og nu endnu et baghold mod Konrad i hans lejlighed.

Berthold går til en tyvekontakt: Rosamunde Hannick. Hun er kæreste med en højtstående tyv, Joachim Hardwurst. Berthold mødes med tyvelavet på kroen Ranalds Mønt for at få rene linjer. Tyvene har ikke som sådan noget udestående med heltene, og de vil ikke holde hånden over kolleger der ikke arbejder inden for lavet.

Tre mænd ligger i vente i Konrads lejlighed, men de går i stedet i en fælde takket være ASBvF’s advarsel. To af dem overmandes, og en tredje, Nicklas, flygter ud af et vindue og ned i baggården (klip til næste spil …).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s