Skyggebringer 6: Hvideklint

(Her begynder anden del af Skyggebringer. Shiro er rejst til Jernlandet for at befri sin søster og samtidig bevise Mulmens magt – den magi der hviler i havets dyb. Det har allerede nu kostet sværdslag, og både Shiro og hendes rejseledsager, Setara, er slidte).

Det er morgen, og det lysner over bakkerne der danner Jernlandets sydlige vold. Skyerne hænger tunge og blege som bugnende pupper. Shiro og Setara hviler sig op ad deres udrustning, og det er Setara der først kommer på benene. Hun kalder, men må hen og ruske i Shiro før høvdingedatteren vågner. Blod og udmattelse har tærret på krigeren – hendes øjne er ufokuserede og ligger i dyb skygge.

– Vi er nødt til at få dig tilset af en lægekyndig eller en mystiker, siger Setara. – Der må ligge flere bygder langs kysten, og de kan vel for Krakan ikke alle sammen være lige så skumle som den vi kommer fra.

Shiro nikker kraftesløst og kommer trægt på benene. De spiser kun lidt. Heldigvis er der kilder nok med friskt vand, så de kan klare sig endnu i nogle dage. Setara udstikker en retning, og de begynder at gå.

(Jeg vuderer at det ikke er interessant at rulle for selve turen – Setara har styringen, ikke Shiro, og det er mest sandsynligt at der vil være en landsby).
Ask the Oracle: Stor landsby; gennemrejsende; mørk hemmelighed; Hvideklint (jeg gemmer den mørke hemmelighed for nu)

Det er midt på eftermiddagen da de finder hvad de søger: En bebyggelse, centreret om en række skinnende klipper der skyder op fra det grønne græstæppe, strittende som en kæmpes fingre der stikker frem fra hans grav. De ser at landskabet på den anden side af landsbyen falder jævnt ned mod en fjord der har stukket en dyb kile ind i landet, men med mindre afvisende skrænter end dem kvinderne fra Skjoldøerne besteg. Det virker sandsynligt at de lokale er vant til at tage imod fremmede fra søsiden.

– Du har bragt os hertil, Setara. Nu er det op til mig. Shiro ranker sig, skærer en grimasse i smerte og går så målrettet mod bygden i ly af klipperne.

Flere repræsentanter fra jernlændernes by er forsamlet om de tilrejsende. De har budt dem på noget at drikke, lidt fisk og brød, men stemningen er ikke just indbydende. To af de lokale, Aida og Glain, fører ordet.

– Hvorfor kommer I fra landsiden? På jeres kapper at bedømme, ligner I folk fra Skjoldøerne. Aida udtaler navnet med et ubehag hun ikke helt formår at skjule.

Shiro vurderer at disse folk har hørt om, eller ligefrem oplevet, Skyggen i Dybet eller andre af de plyndrende stammer.

– Dit blik er skarpt, kvinde. Vi kommer fra øerne. Men vi er ikke derfra, lyver Shiro. – Vores stamme foretog overfarten fra Det gamle rige sent, for blot et par år siden, og nåede aldrig forbi Skjoldøerne. Vores folk blev dræbt eller taget til fange, og først nu er det lykkedes os at slippe væk. Vi leder efter flere overlevende langs Klippekysten, men vores banemænd er stadig efter os. Vi har brug for hjælp. Tid til at hele vores sår og proviantere, og så skal vi nok være væk.

Secure an Advantage: roll +2 (shadow) +1 (Trickster) =  6 vs 3 & 3 = strong hit
take control: næste move +1; 
match: enten ved de noget om troldkarlen eller om Stenspir. Oracle: The result is 50-50 (50%) vs. 75… = Stenspir

Sojourn: roll +3 (heart) +1 (advantage) = 8 vs 5 & 5 = strong hit

recuperate: +2 health (2); consort: +2 spirit (3); 
match: Oracle: de kan også være behjælpelige omkring mysticisme, måske Shiros forsøg på at få nye ånde-allierede
(Uha, det er noget andet end sidste spil!)

Aida nikker mens Shiro fortæller sin ikke helt sandfærdige beretning.

– I skal være velkomne til Hvideklint. Piraterne fra Skoldøerne kommer ikke her – de frygter de hvide sten. Og med rette. Glain her er vores gode, og støtternes kraft tillader ikke fjender at komme her.

Glain, en ung mand i løse grå gevanter udsmykket med knudemønstre, bukker let for Shiro. Stenene advarer muligvis mod øboere, tænker Shiro, men i så fald er Glain både og blind og døv siden han ikke frygter os.

Shiro får syet sine sår, Setara plejet sine skrammer. De spiser og drikker godt for første gang i en uge. Og beboerne i Hvideklint glæder sig over at kunne hjælpe de undslupne fanger. De rejsende bruger tiden på at forberede deres videre rejse og udnytter Hvideklints velvilje.

Secure an advantage: roll +3 (heart) = 8 vs 2 & 3 = strong hit
take control: next move +1

Gather Information:roll +1 (Wits) +1 (advantage) = miss
Burn (7) momentum (reset: 2) = strong hit
something helpful & specific; +2 momentum (4)

Shiro tager sig tid til at tale med Aida om de rejsende der kommer igennem Hvideklint. Umærkeligt får hun ledt historien hen på Stenspir – at hun håber at finde frænder der, uden at antyde at det er hendes stamme, for hun ved ikke hvordan forholdet mellem Hvideklint og Stenspir er. Aida fortæller at mange rejsende, karavaner, handlende kommer igennem Hvideklint, og hun husker godt den seneste fra Stenspir. De var anført af Eos, en af deres høvdinge, en mand kendt for sin grusomhed som han bortforklarer med en jerned ofte henviser til, men aldrig forklarer – men noget med at genskabe en pagt. Og ja, en ung kvinde var blandt dem, ikke en fange, men hun sagde ikke meget. Aida bryder sig ikke om folkene fra Stenspir – det siges at de ligesom øboerne holder slaver. De forsvarer sig med at de er de eneste der holder landets urgamle rædsler i skak, men Aida er ikke overbevist. Shiro overvejer fortællingen. Det lyder lidt ligesom troldkarlen der måske holdt lindormen pascificeret i slugten? Det er nyttig viden hun vil tage med sig. Og Eos skal få sig en lektie i sand grusomhed hvis ikke han giver Jakira fra sig.

Reach a milestone: Løsn søster fra falsk trolovelse (formidable) (nu på 2)

Næste dag tilbringer hun sammen med Glain. Hun spiller uvidende om ånderne selvom hun har svært ved at holde mandens idioti ud. Han fortæller ivrigt om hvordan de hvide sten opsamler solrefleks fra havets bølger, og hvordan kraften derfra er bundet i stenene. Han beskriver ritualet hvor han, bundet til en af de hvide sten, lod sig fylde med lyset og siden har været i forbindelse med højere magt. Shiro tvivler, men skriver sig hans beskrivelse af Jernlandets ånder bag ørene.

Reach a milestone: Forbund med troldkarlens ånder (dangerous) (nu på 2)
(Brugte samme rul til to infodumps – keep it simple)

Det er tid til at drage videre, og øboerne overgiver sig en sidste gang til Hvideklints mageligheder for at samle kræfter, forsyninger og heling.

Sojourn: roll +3 (heart) = 4 vs 10 & 6 = miss
Pay the price: to rul på oraklet gav begge „something is lost or destroyed“ mens Online Companion sagde „Someone or something goes missing“, så det er vist sådan det må være … Og det er så nu den mørke hemmelighed bliver relevant.

Men næste morgen, på afrejsedagen, er Setara ikke at se nogen steder.

(Udover at hele var det også et mål at komme frem mod en undskyldning for at spille Delve, og mon ikke jeg har fundet den her. Jeg havde tænkt at det nok var slugten med ormen der skulle udforskes, men Hvideklint har vist sin egen dungeon. Måsker er der ligefrem en forbindelse?)