Festival des Totes

FdT_org
Klik forside for at downloade originaludgaven (1992)
FestivalDesTotes.indd
Klik forside for at downloade revideret udgave (2004)

 

Foromtale

„Borgere i Niederhofen! Jeg proklamerer hermed på baron Johan von Ritterm…“ Den liberi-klædte herolds tale overdøves midlertidigt, da en kærre ruller ind over landsbyens centrale plads med en tung rumlen.

„… von Rittermanns vegne, at der ved efterårsjævndøgn i dette Sigmars år, 2515, afholdes en særlig festligholdelse grundet et glædeligt besøg af den ærværdige Panterridder …“ Endnu en afbrydelse, da smeden ubetænksomt sætter igang med en rytmisk hamren mod armbolten – en soldat får ham tiet, og herolden kan fortsætte.

„… Panterridderen (!), Sieur Leonius Altheim von Arzig-Münicher, med følge!“ Det sidste skulle have været et imponerende crescendo, men et koldt efterårsvindstød bærer udråbet bort over de sorte marker.

På galgebakken, med udsigt over folkemængden omkring oplæseren og det gamle Schloss Ritter i baggrunden, mætter en flok krager sig i en velhængt hestetyv. Pludseligt åbner liget sine øjne, stirrer bort mod den nedadgående sol, hvor i horisonten en lille skare ryttere er kommet til syne, og hvisker med en tom stemme fra det hinsides: „Det begynder …“ Forstyrrede letter kragerne, men da den døde tilsyneladende har afsluttet sit budskab, lander de sorte fugle snart igen og befrier bebuderen for det forstyrrende syn med velrettede hak i hans øjne.

Deklaration

  • System & setting: Warhammer Fantasy Roleplay (1st edition)
  • Genre: slægtsdrama & spøgelseshistorie
  • Form: klassisk (investigation/action)
  • Karakterer: seks, en ridders følge (kan spilles med færre) + spil-leder
  • Samarbejde: Mette Finderup (medforfatter) & Jesper Højland Jensen (korttegner)
  • Premiere: Fastaval 92
  • Revision: tilgængelig online fra 2004

Note, maj 2004

Min debut, og en kæmpe lektie i at skrive et scenarie – i en tid før computere var allemandseje. Jeg skrev i hånden, lavede renskrevne versioner i hånden, tastede ind på en skrivemaskine, rettede, begyndte forfra, etc. Frygteligt. Og det lykkedes da heller ikke. I den sidste ende måtte Mette Finderup træde til og gøre det færdigt – hun var den lykkelige ejer af en Mac Powerbook. Magisk. Plot og karakterer er mine, men selve handlingen faldt først på plads i hendes hænder, og hun tegnede også portrætter af karaktererne.

I bakspejlet er det jo en oplagt Hamlet-fortælling, men det var jeg ikke opmærksom på dengang. Jeg ville bare lave noget med udøde, for jeg syntes, Kaos var et lidt fortærsket koncept på det tidspunkt (vi spillede Enemy Within-kampagnen). Det er helt ekstremt lineært, og spilpersonerne er reelt bipersoner i historien, men det blev ikke set som noget problematisk dengang. Så på Fastaval 92 blev det pænt modtaget og Otto-nomineret som Bedste Scenarie. Jeg var dog ikke til stede selv. Og! på banketten på Fastaval 04 kom sandheden frem: Paul Hartvigson havde talt stemmer op til Publikumsprisen hvor Destival var runner-up, og sært nok var det hans scenarie, Spor der Skræmmer!, der løb af med sejren – hmm … 😉

Originalen er forsvundet, så jeg måtte taste scenarieteksten ind igen – jeg var så desværre dum nok til at begynde at rette direkte i Mac-dokumentet, og siden er papirkopien væk. Ergo eksisterer scenariet ikke i sin originale form.

Scenariet kørte igen på UnConventional 95 i Viborg. Den nye (ovenstående) foromtale blev skrevet ved denne lejlighed. Den originale står længere nede.

I 2004 lavede jeg så en revideret udgave, og hvis nogen i dag skulle have lyst til at køre scenariet, vil jeg stærkt anbefale denne udgave. Teksten er så vidt muligt uændret, men der er rettet et par uklarheder, og det hele har fået et mere ensartet format med tydelige scener. Naturligvis også nyt layout, og så har jeg tegnet kortet op og lavet nye illustrationer, både af karakterer, bipersoner og vignetter.

Johannes Busted har også skrevet om scenariet på sin blog, Sortforsyning: 3 læseværdige Warhammerscenarier.

Trivia

Scenariet var en „ArtGroup Galantas“-produktion. Navnet „Galantas“ kommer fra vores på det tidspunkt igangværende The Enemy Within-kampagne, hvor han var en skurkagtig biperson (som jeg selv havde fundet på). ArtGroup Galantas udsprang af en idé om et kreativt fællesskab, men selvom vi lavede et par andre småting, blev det ikke til flere scenarier. Galantas lever dog videre som et indspist og meget lille forum.

Den originale foromtale (Fastaval 92)

En højt estimeret panterridder, Sire Leonius, besøger med sit tapre følge (nemlig spillefigurerne) en dunkel, afsides liggende borg i det nyligt genforenede imperium.

En bidende efterårsvind hyler om de gamle mure, og gæsterne længes bort fra dette fattige og provensielle udsted. Men mens borgherren søger at imponere ridderen ved at arrangere en Mittherbst Festival, bliver Leonius’ folk hvirvlet ind i et hadefuldt spil. En intrigant affære med megen mystik; et dystert eventyr om tvivlsom moral i en syg verden.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s