Spil 10: Gideon

Sølvgade, den 29. juli 2018

gideon.jpg

Note 1: Hanna og Bertholds spillere var der ikke denne gang, men det var i stedet Romans. Så i stedet for at opfinde på forklaringer på at Roman belejligt dukker op, eller de andre karakterer enten bare er med som passive bipersoner eller styret af andre, eller måske ligefrem er faret vild på vej op ad trappen, har vi en regel om at vi bare lader som ingenting. Hanna og Berthold gik ned i kælderen, Roman kommer op og ved fuldstændig hvad der er foregået. En lille fejl i continuity, intet andet. Det fungerer meget gnidningsfrit.

Note 2: Da der ventede en stor kamp (og vi kun var tre) tillod Lars også at Konrad fik lov at rulle et ekstra førstehjælp på sig selv fordi han stadig gik såret rundt efter kampen mod daemonetten ved brønden, og vi skrev muligvis tiden et par timer frem, så vi kom over midnat og kunne forny vores Fortune Points – det blev der god brug for. 

––

Dødemaneren, dæmonen og den gamle

Det er lidt over midnat, og hoveddøren går op da Konrad, Dicte og Roman er på vej op ad trappen fra den skumle kælder.

Benedicte handler hurtigt og flår vedkommende indenfor i den mørke entre – det viser sig at være den aldrende køkkenhjælp. Men der er flere personer udenfor. Der hersker lige et par runders tøven hvor Dicte får konen hevet til side og ned ad trappen, og Konrad foreslår en flugt ad køkkenvejen. De ser at det er Franz Steinhäger der står udenfor sammen med en dreng vi formoder er Gideon, Johannes Teugens ven/tjener fra Nuln, og en nydelig sortskægget herre, Wolf Sauer, hvis hus eventyrerne er brudt ind i. 

Wolf sætter gang i festen da han affyrer en pistol ind i huset og er lige ved at ramme Roman. Roman svarer igen ved at springe ud gennem stuevinduet, næsten uden at skære sig, lander og når at få et hug ind på en noget overrasket Wolf. Konrad og Dicte ændrer retning og følger efter ud ad hoveddøren. Wolf affyrer sin anden pistol og rammer denne gang Roman. Steinhäger står og måber, mens Gideon – der nåede at udføre en form for magi – er løbet om hjørnet for at dække bagudgangen. Roman og Konrad kaster sig over Wolf. Det ville Dicte også have gjort, men hun når at se Gideon og den dæmon han har påkaldt, komme tilbage mod gaden hvor kampen foregår. 

Wolf kæmper desperat. Han udskifter pistolerne med magi, men har ikke rigtigt heldet med sig, og skifter så til sværd og daggert. Ved fælles hjælp lykkes det Roman og Konrad at få ham nedkæmpet – for Konrad udgør denne dødeskænder noget af det værste han har mødt endnu, så han lader sig ikke distrahere af dæmonen som Dicte i mellemtiden er kommet i kamp med. Dæmonen, et lilla uhyre med store tænder og groteske lemmer, har ikke heldet med sig og bliver ustabil og forsvinder. Gideon står stadig og spyr en ætsende væske ud over Dicte, og han bløder ikke da hun rammer ham. Men kampen keder ham, og han gør sig æterisk og forsvinder gennem en husvæg. Steinhäger har fået nok og spæner ned ad gaden mens han kalder på sin tjener, Martin. 

Der er lys og lyde på vej, formentlig byvagter tiltrukket af kampen, men Roman tager hurtigt Wolfs pistoler, Dicte tager hans taske og finder et par breve (til og fra en „Arch Lumen“), og Konrad klipper en snip af hans hår for senere at beslutte om også blasfemikeres sjæl har fortjent en forbøn på vejen til Morrs rige. 

Flammer foran Sigmars hus

De tre eventyrere finder en mørk plads og overvejer næste skridt. Flere pile peger ud af byen. I hvert fald er der enighed om at det kan være farligt at blive i byen. Der er ikke rigtigt stemning for at involvere heksejægerne – køkkenhjælpen ville formentlig blive et uskyldigt offer, og Steinhäger kunne også finde rette anklagende fingre mod os.

Mens de sidder der, ser de lys fra Sigmarkirken, og de kigger forbi. Der er tændt op i ildfade på statuerne af Sigmar og kejseren. Der er tileanske lejesoldater, og tre bål er gjort klar. På tribunen står to af heksejægerne, Franka og Feuerstein, foruden kommandant Steinar. Ved siden af tribunen står kabalen fra Grauenburg: hushovmester Toffler, købmanden Hinterseer og doktor Albrecht. Baronen og en forslået kvinde er ved at blive ført frem …

(+150 xp)

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s